Сардините и херингата са подходящи, за да приемате необходимото количество

...
 
 
Сардините и херингата са подходящи, за да приемате необходимото количество
Коментари Харесай

8 магически храни, научно доказани, че ще подобрят вашето настроение

 

 

 сардини
Сардините и херингата са подобаващи, с цел да приемате нужното количество омега-3.

Консервирана риба
Причините, с цел да приемате риби, богати на омега-3, не престават да се усилват: предотвратяват рака, борят се с акнето, усъвършенстват положението и мозъка. Учените към този момент знаят, че омега-3 могат доста усъвършенстват настроението ви посредством повлияване на „ щастливите “ мозъчни кафези и посредством понижаване на възпалителните процеси, които повреждат мозъка. Проведени са изследвания в Америка и се следи, че след 8-седмичен банкет на 1,5 грама омега-3 дневно, настроението на дамите в междинна възраст с психическо безпокойствие се усъвършенства доста.

Ленено семе
Омега-3 не се срещат единствено в рибата. Повишете настроението си към всяко ястие като го поръсите с ленено семе- един от растителните източници на омега-3. То е подобаващ топинг за сладкиши, зърнени храни или кисело мляко. Тъй като тези семена имат твърди черупки, е належащо да ги поставите в миксер или кафемашина.


Сушени гъби кримини

Тези зеленчуци са превъзходен източник на витамин В6, който оказва помощ при производството на серотонин. Ниските равнища на серотонина са свързани с депресията. Мъжете и дамите под 50 години се нуждаят от към 1,2-1,3 мг дневно, а над 50 години- 1,5-1,7.

 

 леща
Един от най-хубавите източници, това е лещата. При постоянен банкет, хората се усещат доста по-щастливи.

Леща за готвене
Фолиевата киселина е синтетичната формула на витамин В, който се съдържа в питателните добавки и се прибавя към обогатените храни. Почти 40% от хората, диагностицирани с меланхолия, имат недостиг на Фолиева киселина.

Кашу
Учени са разкрили, че цинкът играе значима роля в нашия мозък и при стресови обстановки. Недостигът на този жизненоважен минерал може да докара до меланхолия, проблеми с паметта и ученето, както и да докара до експанзия. Може да добавите кашуто към храненето си и това да бъде вашата лека закуска за начало на деня.

 черен шоколад
Провеждани са проби върху плъхове, които потвърждават тези изказвания.

Черен шоколад
Вземете си няколко части черен шоколад идващия път когато се почувствате тъжни. Този деликатес взаимодейства с мозъчните сигнали, виновни за контролиране на настроението и силата.

Нахут
Нахутът е добър източник на магнезий и достатъчното му количество може да влияе върху равнищата на серотонина и да увеличи настроението ви. Недостигът му води до меланхолия и безпокойство- повече от половината американско население е по този метод.

Зърнени храни
Ако се чувствате нещастни, направете си пълнозърнеста закуска- тя двойно ще усили настроението ви. Някои от тях са обогатени с нужното количество за деня Фолиева киселина.

 зърнени храни
Освен това, тези зърнени храни ви дават 25% от дневните потребности от цинк.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР